En meer... over pilates

Pilates is in eerste instantie ontwikkeld om het gezonde lichaam fit, sterk en soepel te houden. Het is een beproefde oefenmethode gericht op het bevorderen van stabiliteit van je lichaam en het ondersteunen van de normale bewegingen waar je lichaam voor gemaakt is. Je wordt je bewuster van je houding en lichaam. Je wordt sterker, strakker, soepeler en fitter. Alle oefeningen zijn erop gericht spieren te rekken en te versterken, gewrichten los te maken, spanning weg te nemen en de stabiliteit te verbeteren. Het effect van regelmatig Pilates beoefenen neem je mee in het dagelijks leven.

meer... voor iedereen
Daarnaast is Pilates ook zeer geschikt voor mensen met klachten. Het kan helpen klachten te verminderen of je ondanks klachten prettiger te voelen. Pilates is een goede, uitgebalanceerde methode waarvan de moeilijkheidsgraad makkelijk aan te passen is. Het maakt niet uit of je ouder bent, herstellend van letsel, zwanger bent, overgewicht hebt of wellicht lange tijd niets aan lichaamsbeweging hebt gedaan, Pilates is toegankelijk voor iedereen. Je krijgt een betere lichaamshouding, sterkere buik- en rugspieren, souplesse en een goed gevoel.

meer... veilig en verantwoord
Natuurlijk ervaart iedereen de lessen anders. Elk lichaam zit tenslotte anders in elkaar. Jouw lichaamsbouw, fysieke conditie of bewegingsachtergrond beïnvloeden het uitvoeren van de oefeningen. Veilig en verantwoord trainen staat bij Pilates en meer... altijd centraal. Het programma wordt wanneer nodig specifiek aangepast aan jouw individuele fysieke en mentale behoeften. Overleg en luisteren naar het eigen lichaam staan daarbij centraal.

meer... resultaten op een rij

De fysieke voordelen:
· Goede lichaamshouding
· Diepe en vloeiende ademhaling
· Lange, sterke spieren
· Strakke billen en buik
· Stabiliteit
· Soepele wervelkolom
· Betere coördinatie 

De mentale voordelen:
· Beter lichaamsbewustzijn
· Beter concentratievermogen
· Ontwikkelt wilskracht
· Meer zelfvertrouwen
· Vermindert stress en vermoeidheid
· Geeft energie